Test na hlamidiju u kućnim uslovima 

Ukoliko ste seksualno aktivna zenska osoba, briga o reproduktivnom zdravlju je osnovna. Simptome kao sto su peckanje, crvenilo, svrab ali I otok I pojava sekreta nikako ne treba zanemarivati vec ih odmah ispitati.

Ne treba ni cekati na pojavu ovih simptoma, vec ici na redovne ginekoloske preglede minimum jednom godisnje. Hlamidija je bakterija koja se najcesce javlja kod seksualno aktivnih osoba, bez ikakvih simptoma.

Ali je jako opasna ako se ne leci I ne prepozna na vreme. Nelecena, moze dovesti do steriliteta, prevremenog porodjaja, pobacaja a kod novorodjencadi zarazenih tokom porodjaja izaziva slepilo. Zbog ovako ozbiljnih posledica, preporucuje se od strane ginekologa da se test na hlamidiju uradi jednom u sest meseci, bez obzira da li su simptomi prisutni ili ne. Posebnu paznju I znacaj ovog testiranja ukazujemo trudnicama I zenama koje planiraju trudnocu. Test se izvodi samostalno u toplini svoga doma, uz jednostavno citanje rezultata kroz par minuta.

 

Detaljnije o samom testu na:

http://www.globalpharma.rs/proizvodi/planiranje-porodice/9-planiranje-porodice/11-chlamydia-health-care-test

Test za odredjivanje vaginalnog pH 

Sluzokoza vagine je blago kisela sredina, pogodna za razvoj dobrih bakterija koje cuvaju zdravlje redproduktivnog sistema. Narusavanjem kiselosti dolazi do stvaranja bakterija koje dovode do daljih problema,  izazivaju bakterijske I gljivicne  infekcije I upale. Nakon upotrebe antibiotika, nakon bolesti, usled pada imuniteta, stresa, ishrane, kod menopauze javlja se to narusavanje vaginalnog ph I stvara se pogodna sredina za razvoj raznih mikrorganizama. Bakterijska vaginoza je jedna od infekcija koja se cesce javlja, te tako ginekolozi na prvi pomen simptoma kao sto je sekret i neprijatan karakteristican miris ribe upucuju pacijentkinje da urade ovaj test i provere vaginalni ph.

Test za utvrdjivanje vaginalnog ph se veoma lako izvodi, u kucnim uslovima, na jednostavan I brz nacin uz ovaj test mozemo proveriti da li je doslo da poremecaja ravnoteze vaginalne flore I da li je upravo taj poremecaj uzrok pojave odredjenih simptoma.

Detaljnije o testu pogledajte na:

http://www.globalpharma.rs/proizvodi/planiranje-porodice/9-planiranje-porodice/19-viola-ph-health-care-test

 

 

 

  

 

  

Bolnica menssana                  

 

 

 

Go to top