Vesti iz sveta medicine,medicinske vesti

„CANCER PROTECTION“ – PRVA POLISA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA ZA SLUČAJ OBOLEVANJA OD RAKA U SRBIJI

 

 

           dr-samardzic Kompanija „Dunav osiguranje“ ponudila je srpskom tržištu jedinstvenu polisu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja za slučaj obolevanja od raka – Cancer protection, prvu takve vrste u Srbiji. Ovakav vid dodatnog zdravstvenog osiguranja podrazumeva isplatu ugovorene sume ili njenog dela ukoliko se u toku trajanja osiguranja postavi prva dijagnoza raka. Osim finansijske podrške, ovim vidom osiguranja obuhvaćena je mogućnost pribavljanja drugog lekarskog mišljenja u referentnim onkološkim centrima u svetu. O tome kolika je potreba za ovakvim vidom zdravstvenog osiguranja u Srbiji, ali i o značaju programa za pacijente kod nas, za naš časopis govori doc. dr Janko Samardžić, klinički farmakolog Medicinskog fakulteta u Beogradu. 

„Mislim da je Kompanija ‘Dunav osiguranje’, na najbolji način, prepoznala realnu potrebu i prioritete u oblasti dobrovoljnog, dodatnog zdravstvenog osiguranja. Ovakav vid osiguranja, uz odgovarajuće nacionalne programe ranog otkrivanja raka, već decenijama postoji u zemljama s najrazvijenijom zdravstvenom zaštitom, poput zemalja Skandinavije. O značaju ovakve vrste osiguranja najbolje govori podatak da upravo te zemlje imaju najnižu stopu obolevanja i umiranja od raka u Evropi“, ističe Samardžić.

            Motiv potrebe za ovom vrstom specijalizovanog osiguranja nije teško naći. Prema podacima referentnih zdravstvenih ustanova u Srbiji, maligne bolesti jedan su od vodećih uzroka umiranja u našoj zemlji. Svake godine u Srbiji od raka oboli oko 36.000 osoba, a umre oko 19.000 pacijenata. Poslednjih godina napravljeni su veliki pomaci u dijagnostici i terapiji malignih bolesti, ali se, nažalost, oni kojima se uspostavi dijagnoza ove teške bolesti vrlo često već na sledećem koraku susreću sa još jednom teško premostivom barijerom – finansijskim problemima i potrebom za lečenjem u inostranstvu. Dr Samardžić ističe da je finansijska podrška u ovakvim, teškim trenucima od izuzetnog značaja, i to ne samo zbog troškova lečenja i rehabilitacije, već i zbog indirektnih troškova koji nastaju zbog odsustvovanja s posla, porodičnih obaveza i brojnih dodatnih izdataka koji se mogu javiti.

Opširnije: CANCER PROTECTION“ – PRVA POLISA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA ZA SLUČAJ OBOLEVANJA OD RAKA U SRBIJI

Rešenje za bol u kolenu 

Koleno ima sposobnost da amortizuje celokupnu težinu tela pri svakom koraku. Dok stojimo kolena nose sedamdeset posto naše težine, a pri savijenim kolenima čak devedeset posto. Kolena su najveći i najizloženiji zglobovi u ljudskom telu i zato su često podložni povredama i različitim oboljenjima. Zglob kolena se sastoji od bedrene kosti (femura), potkolene kosti (tibie), čašice (patele), dva jastučića (meniskusa) i dva ligamenta. Nakon tridesete godine hrskavica u kolenu polako slabi i povećava se mogućnost za povrede i niz degenerativnih oboljenja. 

Bol u kolenu 

Razlozi za bolove u kolenu su najčešće sportske povrede, artritisi, artroze i deformacije nogu koje utiču na statiku tela. Da bi se utvrdio razlog bola u kolenu potrebno je napraviti rentgenski snimak, ultrazvučni ili pregled magnetnom rezonancom. Ukoliko imate bol u kolenu duže od dva dana potrebno je da se obratite ortopedu radi pravovremene dijagnostike i lečenja. 

Opširnije: Rešenje za bol u kolenu

Gelomyrtol forte

GeloMyrtol® forte je efikasan biljni lek koji razređuje sluz i olakšava njeno izbacivanje. Meke gastroreistentne kapsule ispunjene su mešavinom prečišćenih etarskih ulja.

Opširnije: Gelomyrtol forte

Nova dimenzija u TRETMANU OŽILJAKA

Predstavljamo: prvi flaster sa jedinstvenim mehanizmom dejstva 

Contractubex® Overnight Intensive Patch je inovativni proizvod nemačke farmaceutske kompanije Merz Pharma.

Opširnije: Nova dimenzija u TRETMANU OŽILJAKA

Ožiljci ne moraju biti razlog za skrivanje 

Koža, kao najfinija tkanina obmotava organizam i štiti ga od spoljnih uticaja. Bilo koja vrsta traume - povreda, opekotina, operacija može da ošteti kožu i izazove formiranje neestetskog ožiljka.  

Opširnije: Ožiljci ne moraju biti razlog za skrivanje

registracija vozila sajt    kasko osiguranje sajt

Contractubex protiv ožiljaka

hijaluronski fileri, botoks, prp, vampirski lifting 

 


 

 

 

 

plasticna hirurgija, hijaluronski fileri, botoks, mezoterapija, prp

 

                                    

 

 

 

Go to top