Bolesti nervnog sistema-neurologija, simptomi, lečenje, dijagnoza, terapija, Beograd, Srbija

Bolesti nervnog sistema (neurologija)

Zdravo.Imam pitanje vec par godina bolujem od ankcioznosti. Bila sam pocela sa lecenjem.medjuti prekinula sam kad sam ostala u drugom stanju!bilo mi je malo lakse i posle porodjaja nisam nastavila sa lecenjem!e sad bilo je sve relativno ok dok mi muz nije pre par dana poceo da vozi po evropi i nije kuci po pet daan,uhvatili su me razni strahovi i poceo je da me svrbi jako vrat bez razloga pojave se plikovi sitni zanima me dali je to od toga sto ja bolujem inace ne osecam nikakve tegobe!hvala unapred!

Odgovor

Poštovana gospođo Vranov,
Za promene na koži koje opisujete sigurno nisu odgovorni strahovi koji se javljaju kada ste sami sa detetom.Svakako treba da se obratite svom izabranom lekaru ili specijalisti za kožne bolesti.
Srdačan pozdrav,
dr Vladimir Lazić,neuropsihijatar
 
 

Postovani, molim za pomoc . Bol u levoj plecki koji sesiri ka vratu. potiljku. Sta da uradim,koje analize. Hvala Vam. 

Odgovor

Poštovani, 
savetujem da obavite pregled fizijatra i neurologa koji će u odnosu na Vaš objektivan nalaz indikovati dijagnostiku.
Srdačan pozdrav, dr Ivana Krdžić

Poštovani, nisam sigurna da li je ovo pitanje u potpunosti vezano za oblast neurologije ali po simptomima sam zaključila da bi moglo biti.Naime,dešava mi se na svakih par mjeseci da mi odjednom stane titrati kao neka svjetlost u uglu desnog oka, ne preko cijelog vidnog polja već uvijek i samo u krajnjem desnom dijelu. To traje kratko, najviše 10-15 min.nemam nikakvih bolova samo to neprijatno tiranje iliti igranje obljeska svjetlosti zbog kojeg teže gledam tako da uvijek zatvorim oči ili prilegnem u tamnom, i ono prodje brzo kao rukom odnešeno. Inače, imam visoku dioptriju -9 ali je na pregledima oka sve uvijek bilo u redu. Da li je moguće da je povezano možda sa moždanom funkcijom? Hvala Vam unaprijed. Pozdrav, Danijela.

Odgovor

Poštovana gosp.Danijela,
Osobe koje imaju visoku kratkovidost (kratkovidost koja je veća od -8,0 dioptrija) mogu često da imaju i promene na očnom dnu.Zato je korisno za te osobe da znaju koji su prodromalni odnosno početni simptomi ablacije koja je daleko češća  kod visoko kratkovidih osoba.
Iznenadna pojava brojnih i gustih mušica,sevanje (blinkanje -  a isti su prisutni kod Vas) kao defekti u vidnom polju u vidu tamne zavese zahtevaju da se osoba odmah javi oftalmologu a najbolje je da to bude retinolog koji se inače bavi problematikom zadnjieg segmeta oka.
 
 Srdašan pozdrav
Dr Lj Radosavljević oftalmolog

Još članaka...

 

  

  

   

 

 

Bolnica menssana                  

 

 

 

Go to top