Odeća za bebu

Kako da obučem bebu?

Zavisi od njenog uzrasta. Najpre joj stavite pelene, prema savetu lekara. Posle joj obucite benkicu ili bodi. Ostalo je stvar vaše mašte. U prvih mescc dana bebine noge mogu da budu samo umotane u „suknjicu“ od pelena, kao u porodilištu, ali već u drugom mesecu će se beba sama raspoviti, pa su potrebne „zeke“.

Onda je bolje da ih oblačite od početka (ne smeta što su nogavicie dugačke, beba brzo raste).

Kakve „zeke" su najbolje za bebe?

„Zeke“ treba da su od pamuka, pastelnih boja, kako biste mogli da ih otkuvavate (bar dok je beba mala). Bolje je da se zakopčavaju na drikere nego na rajsleršlus, dok se dugmad nikako ne savetuje, jer otpalo dugme beba može da proguta ili, još gore, udahne.

„Zeke“ sa rukavima je bolje da se zakopčavaju na leđima, a bez rukava na ramenima. Poželjno je da imaju mogućnost otkopčavanja između nogu, da ne biste morali bebu skroz da skidate radi menjanja pelena. Postoje modeli sa stopalima ili bez njih.

Dobra strana „zeka“ sa stopalima je što beba u njima nikad nije bosa, a loša što brzo okraćaju. „Zeka“ bez stopala zahtevaju čarapice koje ili stežu nogu ili lako spadaju, ali mogu duže da se koriste, jer kasnije postaju male.

Kakva benkica je najbolja za bebu?

Za novorođenu bebu i mlađe odojče koje još nije u stanju da samostalno drži glavu najbolja je benkica „na preklop“, koja se vezuje sa strane. Zimi je punija, a leti tanka, ali obavezno pamučna. U nešto starijem uzrastu možete koristiti i benkice koje se navlače preko glave, dugih ili kratkih rukava, a po velikoj vrućini je dovoljan bodi ili majica bez rukava.

Da li beba u kući treba da nosi džemper?

Bebi je kao i vama: ako je vama vrućina u džemperu, biće i njoj, pod uslovom da uzmete u obzir fizički napor i vlagu ispod pelena ako su pamučne.

Više će joj prijati vuneni ili pamučni džemperić od sintetičkog. Ako se beba u džemperu znoji, nije joj potreban. Umesto debelog džempera, beba može da ima duplu benkicu ili pamučni duks. Ako leži pokrivena ćebetom u prostoriji u kojoj je temperatura preko 18° C, nije joj potreban džemper.

Da li beba u kući treba da ima kapicu?

Ukoliko je temperatura vazduha preko 20° C, ne treba. Ako je hladnije, novorođenče treba da nosi pamučnu kapicu, naročito posle kupanja i noću, kada se slabije greje.

Kako bebu da obučem za izlazak napolje?

Obično je na kućnu garderobu potrebno dodati još nešto: postavljeno ili vuneno odelce, a zimi još i skafander ili vreću sa kapuljačom. Leti ne treba ništa dodavati. 

registracija vozila sajt    kasko osiguranje sajt

hijaluronski fileri, botoks, prp, vampirski lifting

plasticna hirurgija, hijaluronski fileri, botoks, mezoterapija, prp


 

 

  

lekarski pregled za vozacku

                                    

 

 

 

Android aplikacija - kalendar vakcinacija

 

Android aplikacija - kalendar vakcinacije

Od sada kalendar vakcinacija uvek uz Vas. 

Android apliacija se nalazi na  OVOJ ADRESI, ili možete jednostavno skenirati sledeći QR kod 

 

Kalendar vakcinacije

Tabela plodnih dana, samo na sajtu simptomi.rs

Izaberite prvi dan svoje poslednje menstruacije(prvi dan krvarenja) :

| |

Trajanje menstruacije u danima :

(28 dana je prosek trajanja menstracije, ali ovo varira izmedju 25 - 35 dana)


Datum porodjaja :

Android apliacija - razvoj bebe po mesecima 

Android aplikacija - razvoj bebe

Pratite razvoj bebe, bilo kada, bilo gde.

Aplikaciju za svoj android uredjaj možete da preuzmete sa 

OVE ADRESE, ili jednostavno možete da skenirate sledeći QR kod

 

razvoj bebe

Go to top