Koji je najbolji metod lečenja klempavih ušiju, kako se radi operacija klempavih ušiju, koja je najbolja tehnika, koji je najbolji doktor i koliko operacija klempavih ušiju košta?

Koji je najbolji metod lečenja klempavih ušiju, kako se radi operacija klempavih ušiju, koja je najbolja tehnika, koji je najbolji doktor i koliko operacija klempavih ušiju košta?Klempave uši, ili otapostasis predstavlja urodjenju manu ko koje se ušne školjke nalaze pod veoma velikim uglom u odnosu na ostatak glave i to naročito dolazi do izražaja kada osobu gledamo sa prednje strane.

Naime, ovo je urodjena mana sa kojom se dete radja, i može da bude vidljiva već na rodjenju, ali najčešće dolazi do izražaja nešto kasnije posle 2 godine života, mada u retkim slučajevima do njene pojave može da dodje i kasnije.

Ovo je veoma čest problem u opštoj populaciji, mnogo ćešći nego što se uopšte misli, i klempave uši nisu bolest sama po sebi. 

Ali kada osobu koja ima klempave uši pitate šta joj najviše smeta, odgovor će biti da je to sredina.

Dete će Vam odgovoriti da je u pitanju gotovo UVEK zadirkivanje od strane vršnjaka. što može imati nesagledive posledice. Roditelji najčešće postaju svesni ovog problema,  ali ne i njegove istinske težine, jer su posledice kod dece veoma teške, i gotovo nesagledive. Veoma često ova deca zvog stalnog zadirkivanja vršnjaka i nazivanja pogrdnim imenima imaju duboke psihološke posledice pa može dodji do pojave novih problema, poput noćnog umokravanja, ili teških problema sa samopuzdanjem popuštanja u školi što se kasnije odražava na celokupan život.

LEK za klempavost postoji i samo je jedan ,a to je operativno lečenje.

Na ovaj tekst ste možda i došli i čitate ga jer želite da saznate koji je najbolji lek, koji je najbolji doktor, kako se radi operacija klempavosti, koliko traje operacija, koliko traje oporavak i kolika je cena.

Dozvolite da Vam na sva pitanja odgovorimo tako što ćemo da Vas uputimo u korake koje biste mogli i trebali sami da preduzemete.

Koji je najbolji metod lečenja klempavih ušiju, kako se radi operacija klempavih ušiju, koja je najbolja tehnika, koji je najbolji doktor i koliko operacija klempavih ušiju košta?Prvo i osnovno pitanje koje treba da postavite pri razgovoru sa lekarom koji Vam nudi lečenje operacije klempavosti je KOLIKO PACIJENATA JE OPERISAO DO SADA? Ovo je veoma važno jer je operacija klempavosti, iako jedna od najčešćih operacija u plastičnoj hirurgiji uopšte jedna od veoma zahtevnih. Ali operacija klempavih ušiju nije zahtevna po pitanju samog trajanja, ili količine rada već tehnike koja se radi. Jer ukoliko lekar koji operiše klempave uši upotrebi tehniku koja nije adekvatna, rezultati mogu da budu veoma loše, a stanje da se vrati, ili da bude gore nego što je bilo pre operacije.

Drugo pitanje koje treba da postavite je koja tehnika operacije se koristi? Ovo je najvažnije pitanje, jer postoji veoma veliki broj tehnika operacija, i morate da tražite od Vašeg lekara da Vam nabroji koje tehnike sve koristi i koje su prednosti a koje su mane svake od njih. Jer pojedine tehnije iako deluje nakon par dana da je operacija savršeno izvedena, uho de može opet deformisati kao pre operacije. Dakle tražite da Vam se objasni koja je tehnika i tražite da Vam lekar saopšte brojeve u smislu studija koje su publikovane za navedenu tehniku, procenat recidiva (neuspele operacija) i sve moguće komplikacije.

Ukoliko lekar navede jednu tehniku i ne zna da Vam saopšti osnovne podatke u smislu gore navedenih studija koje smo spomenuli, moj savet je da nadjete drugog lekara - što pre.

Treće pitanje koje treba  da postavite je šta lekar radi po pitanju adaptacije heliksa, antiheliksa i tragusa. Ne moram da Vam objašnjavam šta su navedene strukture ali ako lekar ne odgovori na ovo pitanje, niste na pravom mestu. Detaljno poznavanje normalne anatomije je od krucijalne važnosti i malda odstupanja od samo nekoliko milimetara mogu da daju loše rezultate i povrata istog ako ne i goreg stanja nego pre operacije.

Četvrto pitanje koje treba da postavite je koje konce lekar koristi. Ukoliko lekar koristi takozvane resorptivne konce, odnosno konce koji se vremenom otapaju to nije dobro i trebalo bi potražiti drugo mišljenje. Veoma veliki broj studija je pokazao da korišćenje resorptivnih konaca doprinosi ponovnom javljanju klempavosti, odnosno iste deformacije kao i pre operacije.

Koji je najbolji metod lečenja klempavih ušiju, kako se radi operacija klempavih ušiju, koja je najbolja tehnika, koji je najbolji doktor i koliko operacija klempavih ušiju košta?Peto pitanje je tehnika anestezije. Kod pacijenata starijih od 12 godina, sve operacije klempavosti mogu se raditi pod uslovima lokalne anestezije, i ova anestezija je veoma praktična, bol apsolutno ne postoji i veliki je komfor za pacijenta koji tokom operacije može da razgovara sa pacijentom. Takodje, nakon operacije jednoh uha pacijent može da pogleda rezultat u ogledalu, što nije nevažno. Ukoliko postoji izražen strah kod pacijenta od lokalne anestezije, operacija se može izvršiti pod uslovima opšte anestezije, ali ovo u znatnoj meri povećava troškove lečenja, što u našoj meri nije zanemarljivo.

Šesto važno pitanje koje postavljate, ali u našoj zemlji je i često PRVO je pitanje cene. Ovo je veoma važno pojedinim pacijentima, ali nemojte zaboraviti na jednu stvar. Ukoliko nešto zvuči kao da nije dobro da bi bilo istinito, obično i nije istinito, odnosno ukoliko Vam lekar saopšti ekstremno nisku cenu, odnosno nešto u pozadini toga nije u redu. Raspitajte se koliko košta operacija klepavih ušiju, cene su otprilike ujednačene i odstupanja na jednu i drugu stranu svakako izbegavajte, jer u hirurgiji ukoliko je nešto skupo ne znači i da je kvalitetno.

Dakle, nadam se da smo Vam makar malo otklonili nedoumice u vezi pitanja operacije klempavih ušiju ukoliko ste ih imali.

Takodje, autor ovog teksta je dr Dragan Stojićević, specijalista hirurgije i možete u bilo koje doba dobiti mene lično na brojeve koje vidite na slici. Ja ću se truditi da u najkraćem roku odgovorim na svako pitanje koje imate za sebe ili za svoje dete. Ukoliko imate pametni telefon i aplikacije viber, wastapp možete da mi pošaljete i slike uha iz više uglova i ja ću Vam odgovoriti šta bi trebalo učiniti.

Eto, nadam se da sam bio od pomoći. Pozdrav

Dr Stojicevic Dragan Centar Estetika

Dr sci med Dragan Stojićević, specijalista hirurgije 

Besplatni saveti sa hirurgom, pitajte lekara

 

registracija vozila sajt    kasko osiguranje sajt

                                    

 

 

 

Go to top