Centar za zbrinjavanje i negu rana je specijalizovan za negu i lečenje svih vrsta rana, kako onih nakon operativnog lečenja, tako i rana drugih vrsta (ulcus cruris varicosum, dijabetične promene, dekubitalne promene, infekcije postoperativnih rana, akutno nastale rane i sve druge vrste rana...).

Sve vrste obrada rane i previjanje rade lekari sa iskustvom u hirurškim disciplinama.

Prilikom previjanja se koriste standardni antiseptični rastvori u zavisnosti od vrste rane, njene prirode, lokalizacije, trajanja i prisustva eventualne infekcije...

Takodje, uzimanjem uzroka za mikrobiološki pregled, sigurni ste da će biti iskorišćen odgovarajući antimikrobni lek.

Brisevi svih rana se vrše brzo, a rezultati su pouzdani. tačni i bićete sigurni da ne koristite pogrešan antibiotik.

Ukoliko je potrebna hirurška obrada rane, i ona je dostupna, pod svim uslovima asepse i antisepse.

Takodje, ukoliko je potrebno ušivanje, dodavanje šavova, skidanje šavova, na pravom ste mestu.

Male intervencije, tipa uraslog nokta u udobnosti Vašeg doma.

Naš hirurg u najkraćem mogućem vremenu dolazi kod Vas, u Vaš dom. Dakle, ne morate da idete u bolnicu i čekate na redove. Sve je dostupno brzo i bićete sigurni da ste dobili najbolju ,oguću negu za sebe, ili za svoje bližnje.

Sve usluge dostupne su u Vašem domu, pa ukoliko postoje teškoće da Vi, ili Vaši bližnji dodju do nas, mi ćemo doći do Vas.

Takodje, možete da  nas pozovete na viber, ili whatsapp.

Ovo je ABCDE vodič pomoću koga možete da utvrdite da li mladež  može biti melanom

da li je mladez melanomA je za asimetrični oblik. Jedna polovina je za razliku od druge polovine.

B je za granicu. Potražite mlade  nepravilne granice.

C je za boju. Potražite izraslina koje su se promenile boju, imaju  različite boje ili imaju neujednačenu boju.

D je za prečnik. Potražite novi rast mladeža ili mladež veći od 1/4 inča (oko 6 milimetara).

E je za razvijanje. Pazite na mladeža koje menjaju u veličini, obliku, boji ili visini, pogotovo ako deo ili ceo mladež postaje crn.

Kancerogeni (maligni) mladeži uveliko variraju u izgledu. Neki mogu pokazati sve promene gore navedenih. Drugi mogu imati samo jedan ili dva. 

Opširnije: Da li je mladež melanom?

Da li operacija klempavih ušiju boli i koja se anestezija koristi?

Operacija klempavih ušiju zajedno sa operacijom gornjih, odnosno donjih očnih kapaka predstavlja jednu od najčešćih plastičnih hirurških operacija uopšte.
 
U pitanju je tehnika koja u svojoj elegantnosti pacijentima pruža gotovo trenutno psihološko olakšanje, a ovo je veoma bitno zato što su pacijenti koji imaju problem klempavih ušiju od malena najčešće opterećeni zadirkivanjem od strane vršnjaka i okoline sa često veoma teškim psihološkim posledicama.
 
Poštovanje svim posetiocima ovog sajta. Moje ime je  Dragan Stojićević ja sam specijalista hirurgije koji se naročito bavi rekonstruktivnom hirurgiju sa posebnim osvrtom na rekonstrukciju ušnih školjki. 
Opširnije: Da li operacija klempavih ušiju boli?

Davanje injekcije kod kuće, u stanu

Po čemu se naši centar u davanju injekcija kod kuće, ili u Vašem stanu, intramuskularno, odnosno intravenski razlikuje od svih ostalih centara u Srbiji?

Mi smo jedini centar ovog tipa u regionu, gde je u davanju terapije ne učestvuje direktno medicinska sestra nego obučeni lekar.
 
Po zakonu, medicinska sestra sama nikada ne bi smela da ordinira terapiju, bez prisustva lekara u neposrednoj blizini.
 
Kada odete u dom zdravlja da primite svoju injekciju, lekar se obično nalazi u ambulanti koja je do sale za intervencije.
 
Kada želite da primite terapiju kod kuće, većina centara i privatnih ordinacija tu uslugu nudi, ali tom prilikom dolazi sestra.
Opširnije: Davanje terapije (injekcije, infuzije) kod kuće ili u stanu

Epiziotomija, rana od epiziotomije, konci i skidanje konaca od epiziotomije, upala epiziotomije i nega rane

Rana od epiziotomije, nega rane od epiziotomije, skidanje konaca, sutura, previjanje, gnojenjeRođenje deteta predstavlja sasvim sigurno jedan od najsrećnijih dana u životu svakog bračnog para, međutim ne treba zaboraviti činjenicu da žene prilikom porođaja u našoj zemlji neretko prolaze pravu dramu.

Jedan od najčešćih problema sa kojima se mi u našem centru susrećemo predstavljaju rane od epiziotomije.  Kod svake pacijentkinje u Srbiji načini se epiziotomija iako se na zapadu ne radi gotovo ni kod jedne.
Opširnije: Epiziotomija, rana od epiziotomije, konci i skidanje konaca od epiziotomije, upala epiziotomije i...

Faktori rizika za melanom

Faktori rizika za melanomMelanom predstavlja oblik raka kože. Neki ljudi imaju veći od prosečnog rizika da neki mladež postane kancerogena lezija i razvoj u melanom. Faktori koji povećavaju rizik od melanoma uključuju: 

    • Rođenje sa sa velikim mladeža. Ove vrste mladeža se zove kongenitalni nevusi. Kod novorođenčeta,takvi  mladeži su klasifikovani kao veliki ako su veći od 2 inča (5 cm) u prečniku. Čak i ovako veliki mladež retko postaje kancerogen i gotovo nikada pre nego što dete dođe u pubertet.
Opširnije: Faktori rizika za melanom

Još članaka...

registracija vozila sajt    kasko osiguranje sajt

                                    

 

 

 

Go to top