Postovani, Danas sam dobila rezultate papa testa,odnosno medicinska sestra me je pozvala i rekla da mi je papa test III grupa i da 12 dana koristim vaginalete Polygynax i da dodjem na kontrolu za 6 meseci,dodajuci da nema razloga da brinem (drzavni lekar je u pitanju). Ja sam naravno zabrinuta,pa je moje pitanje da li da trazim od doktorke da mi odradi dodatne analize,kolposkopiju i biopsiju ukoliko je potrebno ili da odradim kako mi je receno i zivim u agoniji narednih 6 meseci?

Odgovor

Hvala Vam na poslatom e-mailu i ukazanom poverenju.

Čitajući vaš e-mail ne vidim da ste spomenuli Betesdinu klasifikaciju, na osnovu koje je preciznije moguče reči o čemu se radi, odnosno da li ima mesta za brigu ili ne.
Stoga je savet da zatražite razgovor sa Vašim ginekologom da Vam pojasni rezultat. 
 
Srdačno
Dr Vladimir Vajs
ginekoklog akušer
 

 

 

 

  

 

  

 

 

Test na hlamidiju u kućnim uslovima 

Ukoliko ste seksualno aktivna zenska osoba, briga o reproduktivnom zdravlju je osnovna. Simptome kao sto su peckanje, crvenilo, svrab ali I otok I pojava sekreta nikako ne treba zanemarivati vec ih odmah ispitati. Ne treba ni cekati na pojavu ovih simptoma, vec ici na redovne ginekoloske preglede minimum jednom godisnje. Hlamidija je bakterija koja se najcesce javlja kod seksualno aktivnih osoba, bez ikakvih simptoma. Ali je jako opasna ako se ne leci I ne prepozna na vreme. 

Čitaj dalje...

Kućni test na vaginalni PH

Sluzokoza vagine je blago kisela sredina, pogodna za razvoj dobrih bakterija koje cuvaju zdravlje redproduktivnog sistema.

Narusavanjem kiselosti dolazi do stvaranja bakterija koje dovode do daljih problema,  izazivaju bakterijske I gljivicne  infekcije I upale. Nakon upotrebe antibiotika, nakon bolesti, usled pada imuniteta, stresa, ishrane, kod menopauze javlja se to narusavanje vaginalnog ph I stvara se pogodna sredina za razvoj raznih mikrorganizama.

 

Čitaj dalje...

Bolnica menssana                  

 

 

 

Go to top